nieuws

James Bond-diner bij Jaimie van Heije

Restaurant

‘Culinaire rebel’ Jaimie van Heije laat zich inspireren door nieuwste Bond-film Spectre. Hij serveert vanaf de première van de film op 29 oktober een driegangenmenu vol vernuftige technieken, waar ook Bond om bekendstaat.

James Bond-diner bij Jaimie van Heije

Zijn weapons of choice; een witte koksbuis en een paar vette Nikes. Jaimie van Heije creëert met seizoensproducten explosieve smaken en desserts worden tijdelijk vuurgevaarlijk (zie foto).

Not shaken but served

Van Heije gebruikt innovatie snufjes waar geen hulp van tech-genie Q aan te pas komt. Geheel volgens de visie van van Heije staan de “gadgets” ook in dit 007-menu geheel in dienst van de missie; de mooiste gerechten creëren gecombineerd met bijpassende dranken. Not shaken, but served.

Met zijn avontuurlijke cuisine breekt hij dagelijks de regels; Jaimie van Heije ontwikkelde in drie jaar nieuwe vormen, nieuwe texturen en nieuwe smaken in Ouderkerk aan de Amstel. De chef had een ‘license to thrill’ in de creatie van zijn chef’s restaurant; hij vormt zachte mousses tot schedels en pistolen, en vroeg Amsterdamse kunstenaar Selwyn Senatori om de muren van zijn restaurant te voorzien van illustraties.

Het Bond-menu is vanaf 29 oktober te reserveren in het restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, tijdens de gehele periode dat Spectre in Nederlandse bioscopen te zien is.

Reageer op dit artikel