nieuws

Julius Jaspers trapt Mosselweek af

Restaurant

Chef-kok Julius Jaspers heeft de mosselweek afgetrapt in zijn nieuwste restaurant Happpyhappyjoyjoy in Amsterdam. Driehonderd restaurants doen deze week mee met de Nationale Mosselweek die voor de vijfde keer gehouden wordt.

Julius Jaspers trapt Mosselweek af

Het accent van deze Mosselweek ligt duidelijk op de horeca. De driehonderd restaurants in heel Nederland serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen.

Julius Jaspers

Julius Jaspers heeft in Happyhappyjoyjoy Zeeuwse mosselen geserveerd in XO sauce, een mix van gestoomde mosselen met coquille, garnalen, chili, gember en knoflook. Julius Jaspers: ‘Mosselen zijn een makkelijk ingrediënt én ze lenen zich voor enorm veel variatie. Ze staan vanaf dag één bij ons op de kaart.’

Nog nooit eerder werd er tijdens de Nationale Mosselweek zo massaal samengewerkt met horecagelegenheden in heel Nederland.

De Mosselweek is zaterdag 29 augustus van start gegaan en duurt tot en met 6 september 2015. Tijdens deze week kan er bij zo’n 300 restaurants in heel Nederland Zeeuwse mosselen gegeten worden.

Deelnemende restaurants hebben de vrijheid gekregen om op geheel eigen wijze een gerecht of menu samen te stellen. Naast de klassieke mosselpan worden er verrassende gerechten gemaakt. Op mosselweek.nl kunnen gasten een restaurant uitzoeken en een tafel reserveren. Iedereen die reserveert via mosselweek.nl maakt kans op een weekendje Zeeland.

Reageer op dit artikel