nieuws

Le Petit Latin is Het Fijnste Franse Restaurant

Restaurant

Onder grote belangstelling zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de vijfde keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt. De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015 ging naar Restaurant Le Petit Latin in Amsterdam. Restaurant Schatull uit Vaals werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2015.

Le Petit Latin is Het Fijnste Franse Restaurant
Op de voorgrond: winnaar Jacques Rouet. Op de achtergrond, van links naar rechts: Jo Simons (hoofdredacteur Leven in Frankrijk), juryvoorzitter Tom Kellerhuis, excellentie Laurent Pic (de Franse ambassadeur in Nederland) en Julien Rouet.

De Franse ambassadeur in Nederland, de heer Laurent Pic, reikte de prijs uit aan vader Jacques en zoon Julien Rouet. ‘Er wordt in deze zaak iedere dag vers gekookt, met de mooie producten die ze die ochtend op de markt hebben uitgezocht.’

Lekker
‘De kaart wisselt dagelijks en de patron lepelt zijn menu uit het hoofd op. Hier wordt eenvoudig, eerlijk, authentiek en vooral erg lekker gekookt’, luidde het oordeel van de jury. Juryvoorzitter Roberto Payer: ‘Van begin tot eind in de watten gelegd worden, dat hebben wij ervaren bij het winnende restaurant. De gerechten verschenen in een goed tempo, elk bordje verbaasde.’ De publieksprijs ging naar Il Campanile in Markelo.

 

Reageer op dit artikel