nieuws

Marco Somer kookt in nieuw restaurant De Doelen

Restaurant

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van In de Doelen eindelijk open. In het nieuwe café restaurant van Rotterdams concertgebouw De Doelen is Marco Somer als executive chef verantwoordelijk voor de kaart.

Marco Somer kookt in nieuw restaurant De Doelen

Somer is ook patron-cuisinier van het Rotterdamse restaurant De Harmonie, en zal niet dagelijks bij In de Doelen achter de kachel staan. Hij werkt daar samen met chef-kok Javier Pearson Canales, die eerder als souschef in de keuken van De Harmonie werkte.

‘De Harmonie zal als een soort laboratorium voor In de Doelen fungeren’, zegt Somer. ‘Daar worden nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen ontwikkeld. Het is mijn doel om de kwaliteit van de brasseriewereld te vergroten en om de kennis van De Harmonie te verspreiden, dat hoop ik met In de Doelen te bereiken.’

Josper grill

In de Doelen is verdeeld in verschillende delen, waaronder een patisserie waar koffie en taart geserveerd worden; debrasserie, waar alleen gerechten geserveerd worden van de Josper Grill; en een restaurantgedeelte met gedekte tafels en iets meer culinaire gerechten worden geserveerd.

In concertgebouw De Doelen vinden jaarlijks 1200 evenementen plaats. Marco Somer werkte onder andere in restaurant Maze van Gordon Ramsay, met chef-kok Jason Atherton. In Rotterdam kookte hij bij Amarone en later als sous-chef bij De Harmonie, tot hij daar chef kon worden.

Reageer op dit artikel