nieuws

Nieuw pand Schmidt Zeevis verdrievoudigd omvang

Restaurant

Vishandel Schmidt Zeevis heeft het afgelopen weekend, na 99 jaar, het centrum van Rotterdam verlaten. De ambachtelijke vishandel, huist sinds maandag 7 september in een bijna drie keer zo groot pand in de vorm van een zeeschip op bedrijfsterrein Spaanse Polder langs de A20.

Nieuw pand Schmidt Zeevis verdrievoudigd omvang

Twintig vrachtwagens verhuisde zaterdag 5 en zondag 6 september het gehele bedrijf vanuit de binnenstad naar het nieuwe pand in de Spaanse Polder. Het pand van architecten Nico Alsemgeest en Albert Jan Braakman, heeft de contouren van een schip en wordt omringd door water. Met de nieuwbouw groeit Schmidt Zeevis van 3000 naar 8000 vierkante meter. De winkel groeit van 250 naar 400 vierkante meter en bovendien kunnen klanten daar voortaan gratis parkeren.

Levering aan horeca
Wat ook meespeelde is dat de viswinkel slechts 7 procent van de totale omzet van het bedrijf bepaalt. Het merendeel van zijn jaarlijkse omzet van ruim €50 miljoen haalt Schmidt uit de levering aan honderden restaurants en hotels in heel Nederland, aan zeecruiseschepen en superjachten en uit de export. Vanuit de nieuwe locatie kunnen de twintig vrachtwagens, die over het hele land dagelijks verse vis distribueren, veel tijd besparen omdat ze direct de snelwegen op kunnen rijden.

Foodservice Award Misset Horeca
Schmidt Zeevis bestaat bijna 100 jaar en telt 140 medewerkers. De vishandel won drie keer de nationale haringtest van het AD, scoort daarin altijd top noteringen en werd ook dit jaar weer met een 9 gewaardeerd. Daarnaast won Schmidt in 2014 de Foodservice Award van Misset Horeca, en de Rotterdamse ondernemersprijs.

Reageer op dit artikel