nieuws

Nieuw restaurant voor broers Claus

Restaurant

De broers Rick en Leo Claus openen 2 oktober een nieuw restaurant in Hoofddorp. Claus, op nummer 81 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven, start met Barraca.

Nieuw restaurant voor broers Claus

Het restaurant  in Hoofddorp en vervang het Storehouse Restaurant in de grote schuur van de Mentzhoeve van Claus.

Het nieuwe concept heet Barraca Rodizio Grill & Bar heten. Rodizio staat in Brazilië voor de wijze van bediening. ‘Passadores’ lopen continu rond met grote spiesen en snijden op verzoek een stuk vlees af aan tafel.

Vanuit de bar is een doorkijk op de originele ‘churrasco’ grills, waar verschillende soorten vlees en gamba’s aan draaiende spiesen boven een vuur worden bereid. De gasten bepalen bij Barraca zelf wat en hoeveel ze eten en in welk tempo.

Met een gekleurd rondje op tafel kunnen zij aangeven of ze trek hebben in een nieuw stukje vlees of even pauze nemen. Op een i buffet, midden in het restaurant, staat een uitgebreide keuze aan voor- en bijgerechten.

Het restaurant, met 200 zitplaatsen, is door architect Ronald Hooft van &Prast&Hooft in ‘urban rustic’ stijl ingericht.

Om het team van Claus de fijne kneepjes van het churrasco-concept te leren is een van de beste churrasco-grillmasters uit Brazilië ingehuurd. Anderson de Barros Medeiros komt hiervoor vier maanden naar Nederland. Hij heeft wereldwijd al meerdere Rodizios geopend en gemanaged.

Reageer op dit artikel