nieuws

René Redzepi sluit deuren toprestaurant Noma voor stadsboerderij

Restaurant

René Redzepi sluit in 2016 de deuren van toprestaurant Noma in Kopenhagen, omdat de eigenaar en chef-kok start met een stadsboerderij. Op de boerderij moet vanaf 2017 ook eten geserveerd worden.

René Redzepi sluit deuren toprestaurant Noma voor stadsboerderij

Eind volgend jaar gaan de deuren op slot bij restaurant Noma dat meerdere keren werd uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. De New York Times schrijft dat Redzepi een vervallen pand in de wijk Christiana in Kopenhagen gaat omtoveren tot boerderij, zodat de topkok nog meer de nadruk kan leggen op het seizoensproduct. Hij staat echter voor een flinke uitdaging om het met graffiti vervallen pand op asfalt, om te toveren tot een stadsboerderij met vruchtbare grond. Hij wil dat een kas op het dak van de boerderij komt. Ook moet een deel van de boerderij gaan zweven.

Redzepi

‘Koks moeten leren om te werken met wat de aarde voortbrengt’, zegt hij tegen de New York Times. Redzepi noemt het boerderijgebeuren een logische stap, maar vertelt ook nerveus te zijn over de nieuwe stap in zijn carrière. Noma opent eerst nog een tijdelijk restaurant in Sydney. Dat maakte het Deense toprestaurant eind juli bekend. Noma Australië opent in januari 2016 voor tien weken de deuren in Barangaroo, Sydney.

Noma

Noma staat op de derde plaats in de lijst van 50 beste restaurants in de wereld. Twee jaar terug was dit plek twee. Noma heeft in de laatste zes jaar, vijf maal op nummer één gestaan.


Reageer op dit artikel