nieuws

Sous-Chef Carelshaven finalist Prix Culinaire le Taittinger Benelux

Restaurant

Joris Gerrits, Sous-Chef van Landgoedhotel en Restaurant Carelshaven staat in de Benelux Finale van de Prix Culinaire Le Taittinger.

Sous-Chef Carelshaven finalist Prix Culinaire le Taittinger Benelux
Vorig jaar schreef Jonathan Zandbergen de titel op zijn naam.

Íedere kok in de leeftijd van 24 tot 39 jaar kon zich inschrijven voor deze grote culinaire wedstrijd, waarna zij een opdracht kregen toegestuurd om deze in hun eigen keuken uit te werken. Het eindresultaat moest worden gefotografeerd en ingestuurd. De Nederlandse Jury, SVH-Meesterkok en voormalig winnaar van de Prix Taittinger Lars van Galen (’t Lansink Hengelo*), plaatste Gerrits voor de finale op 12 oktober in Noordwijkerhout. Na deze finale zullen er twee winnaars bekend worden gemaakt. Eén voor België en Luxemburg en één voor Nederland. Beide winnaars zullen worden uitgenodigd in Parijs om deel te nemen aan de proeven van de internationale finale in november.

Joris Gerrits

Sinds 9 januari 2015 is Joris Gerrits aangesteld als Sous-Chef van Landgoedhotel en Restaurant Carelshaven. Gerrits werkte voorheen gewerkt bij de Stenen tafel* in Borculo, Het Kurhaus in Scheveningen en als Sous-Chef bij ’t Schultenhues* in Zutpen.

Jonathan Zandbergen

Vorig jaar schreef Jonathan Zandbergen de titel op zijn naam. Hij was de vierde Nederlander die deze grote culinaire wedstrijd won en vertegenwoordigde Nederland in totaal drie keer.

Taittinger

Ter nagedachtenis aan Pierre Taittinger, grondlegger van het legendarische champagnehuis Taittinger, werd in 1967 voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd.

 

Reageer op dit artikel