nieuws

Sterrenchefs werken samen aan nieuwe ideeen

Restaurant

Ruim veertig topchefs werkten dinsdag samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met fond. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hun signature amuse tijdens de inspiratiedag ‘A Day to Amuse’

Sterrenchefs werken samen aan nieuwe ideeen

Het event bood aan vijfendertig geselecteerde chefs de kans om een extra dosis culinaire inspiratie op te doen voor de feestmaanden. ‘De toepassing van fond als basisproduct in gerechten zoals amuses, is vrij onbekend’, zegt Guido Robert, culinair adviseur Nestlé Professional en SVH Meesterkok. ‘Met ‘A Day to Amuse’ willen wij chefs verrassen met de mogelijkheden van CHEF Natural Fonds, zodat zij vol inspiratie terugkeren in hun eigen keuken.’

Sterrenchefs

Sterrenchef Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob maakte gemarineerde zeebaarsfilet op basis van fond. Naast Alain Alders waren ook sterrenchefs Rogér Rassin, Rik Jansma, Gerard Wollerich, Raymond Prinsen, Wouter van Laarhoven, Lars van Galen, Wilco Berends en patissier Hidde de Brabander aanwezig. De amuses varieerden van kreeft met Kemperkip tot gelakte kalfswang. Ook was er een dessertamuse op basis van schaaldierenfumet, gemaakt door patissier Hidde de Brabander.

Reageer op dit artikel