nieuws

Steun voor Europese finale Bocuse d’Or in Nederland

Restaurant

De Stichting Bocuse d’Or Nederland wil de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd in 2018 naar Nederland halen. Dit is officieel bekendgemaakt tijdens de Nederlandse finale Bocuse d’Or op 21 september op de vakbeurs Gastvrij in Rotterdam.

Steun voor Europese finale Bocuse d’Or in Nederland

De plannen werden ontvouwd in aanwezigheid van Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en wethouder Adriaan Visser van Rotterdam.

Bocuse d’Or in Nederland

Bocuse d’Or Nederland wil de finale van de Europese culinaire wedstrijd naar Rotterdam halen. Het doel is om culinair Nederland op de kaart te zetten en een stimulans te geven aan de beroepsgroep van koks, de gastronomie en horeca, het inkomend toerisme en de Nederlandse agrofood business. Rotterdam ontwikkelt zich in de richting van culinaire hotspot en is een ideale locatie, zo stelt de stichting Bocuse d’Or Nederland. De afgelopen jaren is gebleken dat de internationale Bocuse d’Or wedstrijd, waaraan al meer dan 60 landen over de hele wereld meedoen, bijdraagt aan de naam en faam van een land, van de nationale horeca en van de voeding producerende bedrijven.

Steun

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma, reageerde positief op de plannen en steunt de campagne van Bocuse d’Or Nederland in haar ambitie om de Europese kampioenschappen in 2018 naar Nederland te halen.

Gezamenlijke aanpak 

Volgens de staatssecretaris is een gezamenlijke aanpak nodig van bedrijven en overheid om dit mogelijk te maken. Wethouder Visser: ‘Rotterdam is een stad van aanpakken. Er is een goede samenwerking tussen de private en publieke sector. Onze stad, haar achterland in het westen en oosten heeft alle faciliteiten om van de Bocuse d’Or Europe een groot succes te maken.’

 

Reageer op dit artikel