nieuws

Vijftig basisrecepten door chefs, voor chefs

Restaurant

Na het grote succes van het eerste M.E.P. boek, brengt Unilever Food Solutions een nieuwe editie van het receptenboek uit: M.E.P. Najaar. Hierin delen vijftig collega-chefs hun favoriete mise en place bereidingen met producten uit het najaar.

Vijftig basisrecepten door chefs, voor chefs

In de nieuwe uitgave editie laten chefs uit Nederland en Frankrijk hun favoriete mise en place bereidingen voor het najaar zien. Het boek bevat zowel recepten voor klassieke basisbereidingen als verrassende en vernieuwende recepturen om chefs mee te inspireren en de smaken van dit seizoen op een originele manier opnieuw te bekijken.

50 recepten
De recepturen vormen een inspiratiebron voor iedere chef die zijn menukaart op orde wil krijgen, in kosten, tijdsdruk én creativiteit. Het geheel is een kleurrijke bloemlezing met prachtige fotografie die volop inspiratie biedt voor keukens van ieder niveau. De recepten zijn ingedeeld in zes categorieën: vinaigrettes, warme sauzen en jus, soepen, purees, garnituren en groentebereidingen.

Enthousiasme en focus
Het enthousiasme waarmee het eerste M.E.P.-boek werd ontvangen, bewees dat er behoefte was aan zo’n naslagwerk. Veel keukens, met name in het middensegment, hebben het zo druk dat experimenteren met nieuwe recepten en smaken er wel eens bij in schiet. De M.E.P. boeken door chefs en voor chefs kunnen daarbij helpen. Het boek is verkrijgbaar bij Unilever.

Reageer op dit artikel