Belgische sterchef (35) stopt met zaak

Belgische sterchef (35) stopt met zaak

De Belgische sterchef Kobe Desramaults sluit zijn sterrestaurant In de Wulf in Dranouter. 'Het is een prachtig verhaal geweest, maar het is nu wel verteld, zegt hij tegen de Belgische krant De Morgen.

Kobe Desramaults - geuzennaam ‘Flemisch Foodie’ - sluit in december volgend jaar de deuren van zijn zaak In de Wulf. ‘Ik heb me hier enorm geamuseerd, maar rijk ben ik er zeker niet van geworden.’ Desremaults weet nog niet wat hij na volgend jaar gaat doen. Dit meldt De Morgen.

Eindig verhaal

‘Ik ben 35, ik ben hier twaalf jaar bezig, en ik had al een paar keer gezegd dat dit een eindig verhaal is. Misschien weet ik nog niet goed wat ik wil doen met de rest van mijn leven, maar dat dit ooit ging stoppen, stond vast. Dat zit in je achterhoofd, en dan dwingen plots omstandigheden je tot een versnelde keuze: neem ik dit gebouw over van mijn moeder of niet’, vertelt hij in De Morgen.

Niet rijk

‘Ik heb me hier enorm geamuseerd, maar rijk ben ik er zeker niet van geworden. Dus was het de vraag of ik naar de bank zou gaan en me twintig jaar zou vastleggen met een lening voor dit restaurant om er dan de eigenaar van te zijn. Ik heb me nog nooit voor zo'n termijn vastgelegd. Ik heb er maandenlang over gepiekerd, maar het is niets voor mij.’

Door de site opinionatedaboutdining.com (OAD) werd Kobe Desramaults in 2014 uitgeroepen tot nummer 1 van Europa. Een jaar later (2015) stond de zaak op de derde plaats.