nieuws

Maaltijdbezorgers krijgen bodycam

Restaurant

Maaltijdbezorgers in Rotterdam krijgen vanaf volgende week een bodycam. De camera’s worden op de jas bevestigd en nemen alles op wat er gebeurt. Doel is om overvallers af te schrikken.

Maaltijdbezorgers krijgen bodycam

In eerste instantie zijn veertig camera’s besteld voor bezorgers van New York Pizza, zo schrijft De Telegraaf. De gemeente hoopt met de maatregel de stad veiliger te maken. Rotterdam en New York Pizza delen de kosten voor het project.

Bodycam

Als het succesvol blijkt, dan worden andere maaltijdbezorgers in de stad waarschijnlijk ook voorzien van een camera. Beelden van de camera worden via internet naar een harde schijf verzonden. Wanneer overvallers er vandoor gaan met de bodycam, blijven de beelden dus bewaard.

Reageer op dit artikel