nieuws

Nieuw restaurant hotel Pulitzer onthult naam

Restaurant

Het duurt nog even voor het opengaat, maar hotel Pulitzer, dat momenteel met een grondige verbouwing bezig is, heeft wel vast de naam bekendgemaakt van het nieuwe restaurant: Jansz., met een punt erachter.

Nieuw restaurant hotel Pulitzer onthult naam

Restaurant Jansz. krijgt een eigen ingang, waar voorheen wijnsalon De Apotheek van het hotel zat, aan de Reestraat. De ingang op de hoek van wat vroeger restaurant 238 zat, wordt alleen nog gebruikt voor het terras.

Op dit moment loopt de recruitment voor het restaurant, waar zelfs een aparte website voor is opgezet. Donderdag 8 oktober is er een recruitmentdag. Op dit moment weet het hotel alleen nog maar wie chef wordt in Jansz., alle andere posities zijn nog open. Wie die chef wordt, maakt Pulitzer pas half november bekend, het is in ieder geval niet een bekende chef, zoals op intertnet gesuggereerd wordt.

Het restaurant zelf opent begin februari. Half december is de casco verbouwing klaar, dan kan het restaurant en de helft van het hotel ingericht worden. Vanaf dan start de verbouwing van de andere helft en verplaatst de hotelingang tijdelijk van de Prinsen- naar de Keizersgracht.

Zwevende trap

De eetzaal met 70 couverts wordt als een u om de open keuken heen gelegd, waarbij ook op krukken direct aan de keuken gegeten kan worden. Het restaurant krijgt een zwevende trap naar de verdieping erboven, waar ook gegeten kan worden.

De keuken is voornamelijk in gebruik als pass, er staat alleen een kleine kachel. De echte productie gebeurt in de keuken in de kelder, vanwaar gerechten met twee liften naar boven gaan om verder gedresseerd te worden.

De naam Jansz. verwijst naar Volkert Janszoon, en rijke kopersmid uit de 17e eeuw die ooit een aantal van de panden aan de Keizersgracht liet bouwen waar Pulitzer huist.

Reageer op dit artikel