nieuws

Restauranteigenaar krijgt Joden en Arabieren samen aan tafel met ludieke actie

Restaurant

Een restauranteigenaar in de Israëlische stad Kfar Vitkin heeft met zijn ludieke actie een manier gevonden om Joden en Arabieren letterlijk weer om de tafel te krijgen.

Restauranteigenaar krijgt Joden en Arabieren samen aan tafel met ludieke actie
ANP

Als Joden en Arabieren samen een maaltijd nuttigen, dan krijgen ze 50 procent korting op de rekening. De Hummus Bar hoopt met dit initiatief iets te kunnen doen tegen het toenemende geweld tussen beide bevolkingsgroepen. ‘Wij hebben in ons restaurant geen Joden, of Arabieren. Wij hebben gasten’, zo reageert de restauranteigenaar op Facebook.

Succes

In The Times of Israël zegt de restauranteigenaar dat zijn actie een succes is. Hij introduceerde de korting een week geleden. Ook veel buitenlandse gasten die over het initiatief hoorden, zouden sindsdien een maaltijd bij hem hebben genuttigd.

Reageer op dit artikel