nieuws

Richard van Oostenbrugge: foodpairing met bier

Restaurant

Een pop-up bar die geen maand openblijft, geen half jaar of een jaar. Maar eentje die sluit als er 10.000 biertjes zijn verkocht. En waar tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge de bar bites maakt, passend bij de speciaalbieren.

Richard van Oostenbrugge: foodpairing met bier

Het gaat om Pand10, aan de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam. Het is de oude Freddy’s Bar, de bar heeft een andere ingang én een andere doelgroep dan hotel De L’Europe.

Speciaalbieren die op de kaart staan zijn onder andere Tiger, Affligem, en Birra Moretti. In totaal schenkt Pand10 ook 10 bieren, een op tap, negen op fles. Richard van Oostenbrugge combineert ze met spicy chicken taco’s, ceviche, bruschetta en hartige wafels en kalfsbitterbal.

Pand10 opent op 30 oktober (woensdag tot en met zondag) en sluit zodra de laatste slok van het 10.000ste biertje gedronken is.

Snel drinken, snel dicht

Een mooie paradox; hoe populairder de bar wordt, hoe sneller de deuren weer sluiten. Voor iedereen die de pop-up bar zo lang mogelijk open wil houden is er ook een kaart met GinTonics, verschillende wijnen en frisdrank.

Genummerde flesjes houden de stand van zaken bij, want elke ronde kan zomaar de laatste zijn.

Het vintage meubilair van Pand 10 en de statige bar krijgen een lekkere edge door de barmannen in denim chic spijkergoed en de DJ die op vrijdag en zaterdag de platen draait.

Reageer op dit artikel