nieuws

Winstwaarschuwing eigenaar KFC en Pizza Hut

Restaurant

Het Amerikaanse fastfoodconcern Yum! Brands had afgelopen kwartaal nog altijd last van zwakke verkopen in China, en heeft daarom zijn winstprognose verlaagd. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer Kentucky Fried Chicken (KFC) en Pizza Hut dinsdag bekend.

Winstwaarschuwing eigenaar KFC en Pizza Hut

Yum! Brands zag de totale omzet wel met 3 procent stijgen tot 2,97 miljard dollar (2,63 miljard euro). De nettowinst viel 421 miljoen dollar zo’n 4 procent hoger uit dan een jaar eerder. Aangepast voor enkele eenmalige posten voldeed het resultaat, hoewel 14 procent hoger dan vorig jaar, niet aan de gemiddelde verwachting van analisten.

Winst

Het is onduidelijk wanneer de situatie in China, waar het bedrijf onder meer kampt met de naweeën van een voedselschandaal, zal verbeteren. Het gaat tot dusver in ieder geval langzamer dan voorzien. Daarom waarschuwt Yum! Brands dat de eerder voor dit jaar voorspelde winstgroei van minstens 10 procent flink lager zal uitvallen.

Reageer op dit artikel