Anner Sluijter nieuwe chef-kok voor Restaurant de Dyck

Anner Sluijter nieuwe chef-kok voor Restaurant de Dyck

Restaurant de Dyck heeft een nieuwe chef-kok: Anner Sluijter. Sluijter heeft een passie voor het zelf verbouwen en verwerken van groenten in een culinair gerecht. Balans, respect en passie vormen de basis voor zijn creaties.

De 27-jarige Anner Sluijter, geboren en getogen in Gouda, is met 10 jaar ervaring in het vak een jonge, maar ervaren kok. Hij raakte tijdens zijn carrière als kok steeds meer geïnspireerd door het zelf verbouwen van groenten op het platteland. Restaurant de Dyck is dan een hele bewuste keuze voor hem.

Balans 
Sluijter: 'Mijn grootste uitdaging is om het niveau van de Dyck voort te zetten en op sommige aspecten zelf een niveau hoger te tillen. Anner brengt balans aan tussen de smaken zout, zuur, zoet, bitter en unami in zijn gerechten en tussen producten uit eigen tuin en vanuit de streek. 'Het creëren van nieuwe gerechten met de mooiste producten waar je de herkomst van weet, dat is waar het om draait. Zolang ik dat mag blijven doen ben ik de gelukkigste chef van Nederland.'