Grootspraak awards voor Jiu.nu, Chapeau! en Lefebvre

Grootspraak awards voor Jiu.nu, Chapeau! en Lefebvre

Restaurantgids Grootspraak heeft maandag 30 november de gids 2016 gepresenteerd en de drie daarbij horende awards uitgereikt aan het Wijnrestaurant van het Jaar, Restaurant van het Jaar en Wijnbar van het Jaar.

Restaurantgids Grootspraak focust traditiegetrouw op restaurants die extra aandacht hebben voor wijn. De gids 2016 met daarin de rapportcijfers is gepresenteerd, en maandag 30 november reikte hoofdredacteur Ronald de Groot ook de drie bijbehorende awards uit.

De titel Wijnrestaurant van het Jaar gaat naar Jiu.nu in Eindhoven, Chapeau! in Bloemendaal is Restaurant van het Jaar en Wijncafé Lefebvre in Utrecht mag zich Wijnbar van het Jaar noemen.

Juryrapport

Over Jiu.nu zegt de jury: 'alles in dit restaurant ademt liefde en passie voor wijn.' Het juryrapport van Chapeau! zegt: 'in alle rust en met volledige controle wordt er alles aan gedaan om de gasten zich thuis te laten voelen.' En bij Lefevbre noteert de jury: 'veel lekkere wijnen voor prijzen tussen de €30 en €40, van overal ter wereld. Zo hoort het!'

In de gids is InterScaldes met een 9,9 het hoogst genoteerde restaurant, gevolgd door De Leest en De Librije met elk 9,5 punt.