'Mijn Tent is Top' Pastinaeck wordt Hop en Hen

'Mijn Tent is Top' Pastinaeck wordt Hop en Hen

Restaurant De Pastinaeck in Amersfoort gaat dicht en maakt plaats voor een nieuw concept. Eigenaren Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos draaien deze week voor het laatst met De Pastinaeck;  het bedrijf waarmee ze zeven jaar geleden Mijn Tent is Top wonnen.

Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos gaan op dezelfde locatie, Hof 8 in Amersfoort, een nieuw concept beginnen. Hop en Hen. ‘Bier en kip, zoals de naam al doet vermoeden,’ zegt Rianne Sleeuw tegen Misset Horeca. ‘Een grote verandering, maar we hebben er zin in.’

‘We gaan twee maanden verbouwen en dan opent Hop en Hen op 1 maart. Het interieur gaat helemaal op de schop. De bar gaat naar het midden, het restaurant naar voren en er komt een grote rotisserie. Ook komen er taptafels in en de bovenverdieping kunnen gasten straks gaan afhuren. Het wordt laagdrempeliger.’

Concept voor horecaplein

‘Wij moesten het interieur vernieuwen en dachten: wat gaan we doen? Nieuwe stoelen en dan nog zeven jaar verder? Nee. We gaan het roer helemaal omgooien en starten een concept wat beter bij deze locatie past. De Pastinaeck liep goed, begrijp me niet verkeerd, maar we zitten hier op een heel commercieel plein. Met veel feesten, evenementen. En veel grote groepen. Een drink-plein. Hop en Hen sluit daar beter op aan dan onze restaurantfunctie die we nu nog hebben.’

Om Hop en Hen te starten op de locatie van De Pastinaeck te doen, viel de twee niet makkelijk: ‘Ons levenswerk, onze grote droom en mooiste horeca-kans die we ooit hebben gekregen moet plaats gaan maken voor iets nieuws. Het is, zoals Herman den Blijker zegt: Tijd om af te sluiten en het winkeltje los te laten.’

De twee andere bedrijven van Sleeuw en Van den Bos, De Bijzaeck en De Viszaeck, blijven gewoon bestaan. ‘De Viszaeck zit in een zijstraatje waar veel meer de restaurantbeleving hangt dan op het plein.

De chef gaat niet mee naar Hop en Hen. Drie jonge koks wel. ‘En onze sous gaat bij De Viszaeck aan de slag.’