Restaurant Breda vanaf vandaag open

Restaurant Breda vanaf vandaag open

Het nieuwe restaurant van de mannen (en vrouw) achter Guts & Glory en Daalder, Breda, gaat vanaf 18 december (soft) open. Dit keer geen thema menu zoals bij Guts & Glory maar de keuze uit drie verschillende chef menu's.

Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer gaan in Restaurant Breda, op de Singel 210  in Amsterdam, echt Brabant's Bourgondisch koken. Anders dan bij Guts & Glory waar elk kwartaal rondom een thema wordt gekookt, zal er bij Breda een keuze zijn uit drie menu's. Het meest simpele menu is 'Basic' en loopt daarna op tot 'Extra' en 'The Full Monty'. Dat laatste is echt een avondvullend programma. ' De smaak staat centraal, dus geen gedoe met bloemetjes en schuimpjes maar maximaal 2 tot 3 elementen op je bord, we gaan voor mensen die van lekkere wijn, goed eten in een gezellige sfeer houden' stelt de Beer over het concept van het restaurant.

De derde partner in het restaurant is, net zoals de twee heren, ook afkomstig uit Breda. Johanneke van Iwaarden zal als gastvrouw verantwoordelijk zijn voor de 70 couverts en voor de uitgebreide wijnkaart , die aparte secties 'vin nature', 'kelderschatten' en 'magnums' zal hebben. Breda zal vanaf januari ook open zijn voor de lunch. Vanaf 18 december gaat het restaurant 'soft' open alleen voor diner.

Vanaf het moment van opening van Breda zullen van Noortwijk en de Beer afscheid nemen van Daalder en het volledige eigendom van Guts & Glory op zich nemen.