Restaurant in Gouda weigert hulphond

Restaurant in Gouda weigert hulphond

Wereldrestaurant Atlantis in Gouda weigert een gast met een hulphond. Het restaurant weigert honden, omdat er anders mogelijk vlooien in het tapijt komen.

Het restaurant liet al bij het maken van de reservering weten dat de hond niet naar binnen mocht bij Wereldrestaurant Atlantis in Gouda. De zaak telt 800 couverts.

Gwen Vermeij heeft een aangeboren handicap en is daarom afhankelijk van een rolstoel en een hulphond. Hond Sjakie helpt haar bij onder meer het openen van deuren en het aangeven van kledingstukken en gevallen voorwerpen.

Vermeij zegt tegen het AD: ‘Bij de reservering werd ik allervriendelijkst te woord gestaan, tot ik meldde dat er een hulphond mee zou komen. Toen kreeg ik te horen dat dit niet mogelijk was.'

Vlooien in het tapijt

Als reden daarvoor werd volgens haar gegeven dat er tapijt in het restaurant ligt en dat de hond weleens vlooien zou kunnen hebben. Vermeij schakelde de Stichting Gebruikers Assistentiehonden in en haalde de media. Het resultaat: veel ophef en meningen over de weigering.

Restaurant Atlantis heeft na alle ophef een reactie gestuurd aan de stichting Gebruikers Assistentiehonden. ‘Wij hebben tapijt in ons restaurant. Als er vlooien worden geconstateerd, moeten we het restaurant een week sluiten om het te verwijderen. Dat risico kunnen we niet nemen.'

Japan

Recent is in Japan een restaurant aangeklaagd voor discriminatie omdat het een blindengeleidehond weigerde.