Drone brengt asperges naar sterrestaurant De Zwaan

Drone brengt asperges naar sterrestaurant De Zwaan

Sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur weet er elk jaar een spektakel van te maken. Ondernemer Roland Peijnenburg liet de allereerste asperges van het seizoen al eens per helikopter, luchtballong en racewagen naar zijn zaak komen. Dit jaar komt het eerste witte goud per drone naar de keuken van De Zwaan.

Woensdag stuurt kweker Gilbert Sweep zijn eerste asperges per drone naar de chef-kok van De Zwaan, Carlo Chantrel.

Roland Peijnenburg: 'Elk jaar verzinnen we een ludieke manier om deze asperges van Boer Sweep naar De Zwaan te krijgen. Een helikopter, luchtballon of zelfs een Formule-1 wagen. Dit jaar hebben we bedacht dat het nog meer hedendaags zou moeten: dus zal een drone de 'Ettense Nieuwe' woensdag 1 april – nee, geen grap, zegt Peijnenburg - tussen 16.00 en 16.30 uur laten aankomen.

Burgemeester Heleen van Rijnbach, Boer Sweep van De Santspuy en Roland Peijnenburg van De Zwaan gaan daarna samen genieten van deze specialiteit, gecombineerd met wijn van dezelfde landerijen.