Hans Everse nieuwe voorzitter Koksgilde

Hans Everse nieuwe voorzitter Koksgilde

Hans Everse is medio juni 2015 gekozen tot voorzitter van het Koksgilde. Hij volgt Theo van Rensch op, die dit voorjaar tussentijds opstapte als president van het Koksgilde. Everse gaat de functie tijdelijk bekleden.

De nieuwe voorzitter is 36 jaar en en al een aantal jaren actief als voorzitter van de Koksgilde Sociëteit Zeeland en de laatste jaren ook als landelijk bestuurslid. Onder zijn leiding is het aantal leden van het Koksgilde in Zeeland gegroeid van 80 naar bijna 250 leden in de afgelopen vijf jaar. Everse is verder actief op het gebied van innovatie, zoals het koken met zeewater.

4000 leden

In een persbericht laat de kersverse voorzitter weten het jammer te vinden dat zijn voorganger, Theo van Rensch, zijn termijn niet heeft afgemaakt en dit voorjaar opstapte. ‘Hij heeft een aantal veranderingen in het Koksgilde ingezet, die ik graag wil doorzetten. Het liefst had ik met hem de 4000 ledentarget bereikt.’

Pijn in het hart

Van Rensch liet op 19 maart 2015 aan Misset Horeca weten waarom hij opstapte: ‘Mijn visie en wat ik wil, wordt niet gedragen door de achterban en de sociëteiten. Door allerlei omstandigheden kan ik me niet meer motiveren. Ik heb in december tijdens een vergadering al aangegeven dat ik wil stoppen. Ik doe het met pijn in mijn hart.’

Nieuw culinair platform

Het bestuur van het Koksgilde laat weten dat met Everse een wat jonger bestuurslid te hebben gevonden die de kar tijdelijk gaat trekken. Dit is tijdelijk omdat het Koksgilde samen met het Gilde van Nederlandse Meesterkoks gaat werken aan één nieuw culinair platform. Everse: ’Ik geloof daar heilig in en vind het een eer daaraan te mogen meewerken.’