'Belachelijk: vele regels voor horeca gelden blijkbaar niet voor AirDnD'

'Belachelijk: vele regels voor horeca gelden blijkbaar niet voor AirDnD'

AirDnD is 'belachelijk' vindt Bert van Busbach, patron-cuisinier van Restaurant De Compagnon in Amsterdam. Voor het Radio 1-programma De Ochtend zegt Van Busbach zich vooral te storen aan de gebrekkige regelgeving voor de hobbykoks.

Radio 1-programma De Ochtend duikt in AirDnD en vroeg de uitgesproken Amsterdamse patron-cuisinier Bert van Busbach naar zijn mening over het initiatief. AirDnD, wat staat voor Air Drink ‘n Dine, nodigt hobbykoks uit om een eigen huiskamerrestaurant te openen. Van Busbach: ‘Belachelijk. Voornamelijk omdat er blijkbaar geen regels meer nodig zijn, waar wij als professionele horeca wel aan moeten voldoen. De temperatuur in mijn koelingen, ik heb alles gestikkerd, er moeten blusdekens aanwezig zijn. Blijkbaar allemaal regels die alleen voor de horeca gelden.'

Niet bang voor concurrentie

Ronald Hoeben, culinair journalist en de man achter Foodtube is ook bij het interview aanwezig. Hij gelooft niet dat AirDnD een concurrent is voor de professionele horeca.: ‘Ik denk dat dat in de hobbysfeer zal blijven.’ Daar is het Van Busbach ook niet om te doen. 'Ik ben niet bang voor minder gasten', antwoord hij desgevraagd. 'Maar als een café een '2 voor de prijs van 1'-actie doet staat de politiek op haar achterste benen en hobbykoks mogen alles doen. Ik ben vooral bang dat ’t een keer misgaat als een hobbykok zich niet goed aan de regels houdt, met allergenen bijvoorbeeld.’