Hygiënecode online werkt op de computer, laptop, tablet en smartphone. Met Hygiënecode Online heeft de ondernemer inzicht in alle verplichte parameters van het bedrijfs- en productieproces. Het systeem is goed bevonden door NVWA.
Registratie
Hygiënecode online voorziet in de registratie van uren van medewerkers, schoonmaak schema’s, temperatuur monitoring, grondstof leveringen, recepturen, voorraden, ongediertebestrijding, RI&E (risico-inventarisatie & -evaluatie) en een compleet huishoudelijk reglement. Het systeem is modulair opgebouwd. Behalve de verplichte standaard rubrieken kan het worden uitgebreid met extra modules die zijn aangepast aan een bepaald bedrijf.
Hygienecode
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceerde vorige week de nieuwe hygiënecode. Hiermee kunnen horecaondernemers en hun medewerkers voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. In de Hygiënecode voor de horeca worden de regels omschreven waarmee horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiëne kunnen bewaken. Horecaondernemers voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de nieuwste Hygiënecode. KHN is uitgever en eigenaar van de Hygiënecode voor de horeca.