Hygienecode voor de horeca ook online

Hygienecode voor de horeca ook online

De hygiënecode voor 2016 is nu ook online, zodat bedrijven zelf de HACCP regels kunnen bijhouden en handhaven zonder papieren rompslomp. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt.

Hygiënecode online werkt op de computer, laptop, tablet en smartphone. Met Hygiënecode Online heeft de ondernemer inzicht in alle verplichte parameters van het bedrijfs- en productieproces. Het systeem is goed bevonden door NVWA.

Registratie

Hygiënecode online voorziet in de registratie van uren van medewerkers, schoonmaak schema’s, temperatuur monitoring, grondstof leveringen, recepturen, voorraden, ongediertebestrijding, RI&E (risico-inventarisatie & -evaluatie) en een compleet huishoudelijk reglement. Het systeem is modulair opgebouwd. Behalve de verplichte standaard rubrieken kan het worden uitgebreid met extra modules die zijn aangepast aan een bepaald bedrijf.

Hygienecode

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceerde vorige week de nieuwe hygiënecode. Hiermee kunnen horecaondernemers en hun medewerkers voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. In de Hygiënecode voor de horeca worden de regels omschreven waarmee horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiëne kunnen bewaken. Horecaondernemers voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de nieuwste Hygiënecode. KHN is uitgever en eigenaar van de Hygiënecode voor de horeca.

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.