nieuws

Onno Kokmeijer en Martin Rotteveel inspireren met bouillon

Restaurant

Restaurant Bij Teus in Houten was maandag 25 januari het toneel voor een inspiratiesessie van gastheer en chef-kok Martin Rotteveel en gastchef Onno Kokmeijer**. Zij bereidden voor dertig koks vier lunchgerechten waarbij gebruik is gemaakt van de geconcentreerde bouillons van Knorr Professional. Kokmeijer: ‘Ik wil mijn collega-koks graag inspireren door nieuwe toepassingen van de bouillons te laten zien.’

Onno Kokmeijer en Martin Rotteveel inspireren met bouillon

Met culinaire spirit demonstreerden de koks hoe de bouillons gebruikt kunnen worden om een finishing touch aan uiteenlopende gerechten te geven. De lancering van de nieuwste visvariant van Knorr Professional was aanleiding voor de middag waarin een uitgebalanceerde verhouding tussen ambacht en convenience centraal stond.

Efficiency
Chefs worden tegenwoordig geconfronteerd met tal van uitdagingen die de prestaties in de keuken onder druk zetten. Krapte op de arbeidsmarkt, stijgende inkoopprijzen en marges die op scherp staan, zijn zaken waar chefs iedere dag mee te maken hebben. Tegelijkertijd verwachten de gasten een constante en betaalbare kwaliteit. Om chefs te helpen bij deze uitdagingen biedt Knorr Professional vier Geconcentreerde Bouillons. Deze werden gepresenteerd met een aantal inspirerende praktische toepassingen. Naast de smaken kip, rund en groente is er vanaf nu dus ook een visvariant. De bouillon kan gebruikt worden in o.a. marinades, vinaigrettes, sauzen en soepen.

Rust en tijd
Rotteveel: ‘Toen ik vier jaar geleden begon met Bij Teus met 20 man in de keuken ben ik kritisch gaan kijken naar efficiency. Ik gebruik daarom veel convenienceproducten, want dat scheelt enorm veel tijd, geld en ruimte.’ Ook de constante kwaliteit is belangrijk. ‘Als je met veel mensen in de keuken staat is het toch vaak persoonlijk hoe ver je bijvoorbeeld een saus in laat koken. Dat heb je met het gebruik van deze bouillons niet.’ Het taboe van het gebruik van deze producten in de professionele keuken is er wel vanaf. ‘Ik werk met ingrediënten met een authentieke smaak en elke druppel bouillon voegt smaak toe. Daarna voeg ik er nog wel drie dingen aan toe waardoor je toch je eigen unieke smaak creëert.’ Ook Kokmeijer deelt die mening. ‘Je moet de bouillons echt zien als verrijkers. Je kunt er je vis en groente een boost mee geven.’ De smaak blijft het allerbelangrijkste. Kokmeijer: ‘De kwaliteit van de producten is echt goed. Met elke druppel die je gebruikt voeg je smaak toe.’

Gratis sample
Chefs die graag de bouillons willen proberen kunnen een gratis sample aanvragen op de website.

Reageer op dit artikel