Restaurant De Schat gaat verder als Witlof

Restaurant De Schat gaat verder als Witlof

Rian en Jürgen Eikholt, eigenaren van restaurant De Schat in Nijmegen, nemen vanaf 12 februari 2016 afscheid van dit restaurant. Op dezelfde locatie gaat het ondernemerspaar verder onder een nieuwe bedrijfsnaam en met een nieuw horecaconcept: Witlof

'We hebben na jaren van hard werken een mooi merk neergezet, maar we vinden dat het niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Gasten zijn erg positief over ons, maar we horen ook dat we als duur en chique bekend staan. Dat laatste past niet bij ons dus hebben we de stap gezet om een nieuwe naam en concept te lanceren', aldus chef-kok en eigenaar Jürgen Eikholt.

Als nieuwe naam kiest het ondernemerspaar Eikholt voor Witlof. Op de i staat in het logo een hartje. 'Als je de naam uitspreekt in het Engels, zeg je: with love en dat is precies de strekking van alles wat we hier doen: koken met liefde voor het vak en onze gasten in de watten leggen.' Daarnaast is witlof een van de lievelingsgroenten van de chef.

Laagdrempelig

Bij de nieuwe naam hoort een nieuw concept dat laagdrempeliger is. 'We willen toegankelijk zijn voor een zo groot mogelijk publiek.' De wandeling door de menukaart en het nuttigen van tien gangen blijft mogelijk. Daarnaast komen er gerechten op de kaart die in kleinere en grotere porties te bestellen zijn.

Bar

Nieuw is verder dat het restaurant op de benedenverdieping een bar krijgt met twee biertappunten. Gasten kunnen hier vanaf 12 februari terecht voor de kleine en los verkrijgbare gerechten van de kaart met bijpassende dranken.