Restaurant Noma in Sydney van start

Restaurant Noma in Sydney van start

'We are ready for the first service of #NomaAustralia! Let's go', twittert Restaurant Noma maandagavond vanuit Sydney, waar het voor de duur van tien weken de deuren heeft geopend.

Rene Redzepi zei eerder dat hij na zijn culinaire ervaring met een pop-up restaurant in Tokio, droomde van Australië. De variatie in het landschap en de ingrediënten daar overdonderden hem. ‘Nog nooit heb ik zoiets gezien.’ Sinds zijn eerste bezoek aan Australië – een aantal jaar geleden – wil hij meer tijd wil doorbrengen in het land om te ‘onderzoeken, te proeven en de ingrediënten te leren begrijpen.’

Noma opent dit voorjaar restaurant 108 in Kopenhagen. Het wordt een samenwerking met kok Kristian Baumann. De naam van het restaurant refereert naar het adres aan de Strandgade in Christianshavn.

Noma sluit

In september maakte Redzepi bekend dat hij in 2016 de deuren van zijn toprestaurant Noma in Kopenhagen sluit, omdat hij wilde starten met een restaurant met seizoensgebonden keuken – waar vooral zou worden gewerkt met eigen gekweekte groenten. Noma opent eerst nog het tijdelijke restaurant in Sydney. Noma werd meermalen verkozen tot beste restaurant van de wereld.