nieuws

Nederlandse topkoks koken samen vanwege komst Ferran Adrià

Restaurant

Chef-kok Ferran Adrià van restaurant El Bulli dat jarenlang werd uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld, komt op 18 maart 2016 naar Nederland.

Nederlandse topkoks koken samen vanwege komst Ferran Adrià
elBullifoundation

Hij is er voor de speciaal aan hem gewijde tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity, die van 10 maart tot en met 3 juli 2016 te zien is. Het culturele centrum Marres organiseert de tentoonstelling over de ‘revolutionaire keuken’ van topkok Ferran Adrià en zijn team. Bezoekers leren meer over de gerechten die Adrià in zijn legendarische restaurant creëerde, zoals olijfolie-kaviaar, aspergebier, Parmezaanse sneeuw en de soep-geur-lepel.

Sterrendiner

Ter gelegenheid van de komst van Ferran Adrià koken op zaterdag 19 maart bekende chef-koks – bij elkaar goed voor negen Michelin sterren – een tiengangendiner. Het gaat om de sterrenchefs Jonnie Boer, Sergio Herman, Hans van Wolde, Margo Reuten en nieuw patisserietalent Marieke Harkema. Om plaats te mogen nemen aan tafel moet wel flink in de buidel worden getast. Voor een stoel wordt €1000 gevraagd. De opbrengst gaat naar een scholenproject van Marres over de zintuigen.

 

 

Reageer op dit artikel