nieuws

Restaurant Week voorkomt no shows met voorafbetaling

Restaurant

De Restaurant Week geeft gasten die gebruik maken van de Restaurant Week de mogelijkheid om vooraf hun diner te betalen via PayPal. Gasten mogen in ruil daarvoor als eerste een tafel reserveren bij de toprestaurants.

Restaurant Week voorkomt no shows met voorafbetaling

Uit eerder onderzoek van Misset Horeca blijkt dat no shows een toprestaurant gemiddeld €10.000 per jaar kosten. Door bezoekers vooraf te laten betalen via PayPal, probeert de Restaurant Week te voorkomen dat mensen op het laatste moment niet komen opdagen in het restaurant waar zij gereserveerd hebben. Hierdoor loopt de restaurateur niet onnodig omzet mis door leeg gelaten tafels.

‘De restaurateur baseert zijn inkopen en inzet van personeel op het aantal gemaakte reserveringen. Wanneer gasten niet komen, kost dit de restaurateur flink geld’, zegt Jeroen van Kesteren van de organisatie. ‘We hebben nagedacht over een oplossing en vonden deze in een samenwerking met PayPal. De Restaurant Week biedt nu via die weg voor het eerst de optie om de restaurantgast vooraf zijn reservering te laten betalen.

De Restaurant Week is een initiatief van DiningCity en vindt plaats van 30 maart t/m 10 april. Ruim duizend restaurateurs doen mee met de Restaurant Week, waarbij een driegangendiner vanaf €27,50 te bestellen is.

 

Reageer op dit artikel