nieuws

Richard Ekkebus’ Amber beste restaurant van China

Restaurant

Richard Ekkebus heeft het beste restaurant van China. Tijdens de bekendmaking van Asias 50 Best Restaurant eindigde zijn restaurant Amber op de 4e plek, en was daarmee de hoogst genoteerde van China.

Richard Ekkebus’ Amber beste restaurant van China

Met de vierde plek op de lijst van Asias 50 Best Restaurants, herovert Richard Ekkebus de titel beste restaurant van China. Een titel die hij vorig jaar moest laten aan Ultraviolet, het restaurant dat dit jaar terug te vinden is op plek 7 van de lijst. In de overall-lijst van World 50 Best Restaurant eindigde Amber het afgelopen jaar op plek 38. Daarmee is Ekkebus de hoogst genoteerde chef in de lijst.

Twee Michelinsterren

Richard Ekkebus startte als excutive chef van Amber in 2005 en werd in 2008 met twee Michelinsterren beloond. Het restaurant bevindt zich in Hong-Kong, dat sinds 1997 deel uitmaakt van China. In 2012 opende Ekkebus een tweede restaurant in Shanghai.

Reageer op dit artikel