nieuws

Richard van Oostenbrugge** start met kip en cocktails

Restaurant

In Pand10 start chef Richard van Oostenbrugge zijn tweede pop-up. Eind vorig jaar ging de chef van Bord’eau, het tweesterrenrestaurant van Hotel de l’Europe los met bier en bijpassende gerechten, dit keer staan kip en ‘coqtail’ centraal in Chicks & Coqs.

Richard van Oostenbrugge** start met kip en cocktails

Pand10 begon in oktober vorig jaar met het schenken van 10.000 biertjes, allen genummerd. Op het moment dat de teller op 0 biertjes stond, begin februari, sloten de deuren weer. Op 4 maart keert Pand10 terug, nu met een andere invulling onder de naam Cicks & Coqs met een Peruviaans tintje.  

Op het menu: chicken oysters met kruidensalsa, Peruviaanse kippenvleugeltjes en gemarineerde haantjes. Daarnaast waagt Van Oostenbrugge zich ook aan minder conventionele technieken en ingrediënten met onder andere de kippenlever gemarineerd in gefermenteerde mais miso. Bijpassende coqtails houden de kippen gezelschap.

Het vintage meubilair van Pand10 maakt plaats voor felle Peruviaanse kleden, kleurrijke posters hangen op de karakteristieke Heineken-krattenwand en de gerechten worden als street food in mandjes, buckets of gietijzeren emmertjes geserveerd. Op vrijdag is er ‘Chicks Love DJ’s’. Ook op zaterdag zullen de plaatjes draaien. Met ‘Chicks Love Bartenders’ betreden, naast plaatjesdraaiers, gast-bartenders Pand10.

Pand10 ligt aan de  Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam. De bar heeft een andere ingang én een andere doelgroep dan hotel De L’Europe.

Reageer op dit artikel