nieuws

Ter Marsch & Co opent pop-up

Restaurant

Een smaakvolle combinatie van Wagyu en Angus beef afgelakt met truffeljus, pancetta en een geheime saus zorgden ervoor dat de Burgeresse van Ter Marsch & Co in 2015 tot beste burger van Nederland werd uitgeroepen. Deze culinair verantwoorde hamburger is vanaf 1 maart ook in hartje Amsterdam te proeven. Ter Marsch & Co Amsterdam opent in Hotel NH Carlton aan Vijzelstraat een pop-up bar-restaurant waar goed vlees centraal staat. 

Ter Marsch & Co opent pop-up

Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co. Sappige burgers van Schotse Angus beef, entrecote uit de dry-age kast, pulled pork van Berkshire Duke. Alles wat op de kaart staat heeft een eigen signatuur. Denk aan de huisgemaakte frieten met legendarische truffelmayonaise, gegrilde groene asperges met bearnaisesaus en Parmezaanse kaas en als borrelhap huisbereid buikspek. Ambachtelijk en dagvers zijn de kernwoorden en dat proef je terug in de vijf verschillende burgers ontwikkeld door culinair brein Olaf Oldenburg. De nieuwste aanwinst is The Royal Dutch. Een combinatie van dry-aged rib eye en Japans Wagyu vlees op een bedje van botersla, gegarneerd met gefermenteerde mini pickles, Spaanse ui, custard van Old Amsterdam, pancetta, Remeker crunch en ponzu sambiasaus. Met deze hamburger scoorde Ter Marsch & Co bij het World Food Championship in de Verenigde Staten de twaalfde plek van de wereld.

Fast casual dining
Ondernemer Pim de Lange werd door Hotel NH Carlton Amsterdam benaderd om gedurende een jaar het succesvolle burgerconcept te implementeren in het voormalige hotel-restaurant. Samen met Nynke Engels, tevens hotello uit Amsterdam, gaat hij zich richten op de bewoners, werkenden en bezoekers van Amsterdam. Pim de Lange: ‘Met Ter Marsch & Co bieden we ‘fast casual dining’. Een laagdrempelig bar-restaurant met betaalbare, kwalitatieve gerechten en drankjes.’ Het stoere interieur met een warme touch is door de ondernemers zelf ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau Scheurwater/vandenHoven. De bereiding in de open keuken is te volgen vanaf de straat.

Over Ter Marsch & Co
Ter Marsch & Co opende eind 2014 zijn eerste vestiging aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit gevestigd was, hoefde over de naam niet langer nagedacht te worden. Kort na de opening won de zaak de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels Beste Hamburger van Rotterdam en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om op 8 november 2015 deel te nemen aan de World Food Championship in Florida.

Reageer op dit artikel