nieuws

Twee Gebroeders vecht vier jaar tegen Bijzonder Beheer

Restaurant

Partycentrum de Twee Gebroeders in Etten-Leur zit al sinds 2013 in Bijzonder Beheer van de lokale Rabobank. De bedoeling is dat de bank deze bedrijven begeleidt naar een financieel gezonde situatie. In ‘ruil’ daarvoor schroeft de bank de rente op. In het geval van De Twee Gebroeders met 6,2 procent naar een niet misselijke 10,1 procent!

Twee Gebroeders vecht vier jaar tegen Bijzonder Beheer
De Twee Gebroeders: Raymond en Maurice van Rijn

Die begeleiding naar een financieel gezonde situatie? Daar klopt geen snars van. We betalen wel extra rente, maar wachten nog steeds op advies. Wij zijn een marionet en de bank heeft de touwtjes in handen,’ zegt Raymond van Rijn tegen Misset Horeca. ‘Wij zijn aan onze vierde accountmanager toe.’

De bank, in het geval van de vof Twee Gebroeders, de Rabobank in Etten-Leur, heeft in de situatie van dit horecabedrijf niets te vrezen,en lijkt dus ook niet gemotiveerd om de Twee Gebroeders terug in het financieel gezonde zadel te helpen.

Herstelplan

Eric Hokke van Horeca Advies Werkt heeft eind vorig jaar een herstelplan geschreven voor de herfinanciering van de onderneming. Hij is sinds september 2015 adviseur van de familie Van Rijn. Hij is door de familie zelf ingehuurd.

Nadat Misset Horeca bij de bank de feiten in deze zaak checkte – hoor en wederhoor – ging de bank direct het gesprek aan met de ondernemers.  Zowel bank als pandeigenaar gaan nu akkoord met het herstelplan dat de familie Van Rijn door Hokke liet opstellen. Herfinanciering van het bedrijf betekent na vier jaar eindelijk ontslag uit het bedrijvenziekenhuis dat Bijzonder Beheer heet.

‘De bank liet ons voorheen maar aanmodderen. Concreet advies van de bank om uit de problemen te komen, hebben we nog nooit gehad. Ze strijken de extra rente op en daar blijft het bij. Gelukkig zijn nu de eerste stappen gezet naar en een ontsnapping uit Bijzonder Beheer. Kunnen we eindelijk die slopende afhankelijkheid van de bank doorbreken.’

Lees het volledige artikel in Misset Horeca van 5 februari 2016.

Reageer op dit artikel