nieuws

Wijn Actueel: Nederland succesvol op veiling Toques & Clochers

Restaurant

Het actuele wijnnieuws; Nederland is de grootste buitenlandse koper bij de veiling van Toques & Clochers, de nieuwe site van Proefschrift is deze zomer online en Fred Nijhuis zit 25 jaar in het wijnvak.

Wijn Actueel: Nederland succesvol op veiling Toques & Clochers

 

Veiling Toques et Clochers is een groot succes

Tijdens de jaarlijkse veiling (27e editie) van de Toques en Clochers is Nederland wederom de grootste buitenlandse koper geweest. Gilles Faelens van Bacchantes Wiijnimport kocht maar liefst 21 vaten van de circa 40 beschikbare vaten op de veiling.

Het afsluitende galadiner kookte Arnoud Donckele (Residence de la Pinede ***), de jongste Franse chef ooit in het bezit van 3 michelinsterren, een aantal van zijn signature gerechten voor de ruim 400 gasten. Dat alles onder begeleiding van het beste wat Limoux op wijngebied te bieden heeft geselecteerd door Fabrice Sommier (Georges Blanc ***) recent gekozen tot de beste sommelier van Frankrijk.

 

25 jaar Fred Nijhuis met een bijzonder boek en bijzondere wijnen

Op vrijdag 1 april 2016 (geen grap) zit Nijhuis 25 jaar in het wijnvak. Vijf en twintig jaar werk in de wondere wijnwereld heeft hem in contact gebracht met talloze fantastische talenten, wijnen en coryfeeën. Fred’s voorliefde voor Italië staat die dag centraal. Er wordt gestart met een proeverij die zijn weerga niet kent, van 10.00 tot 12.30 uur in het Wereldmuseum te Rotterdam. Veel van deze wijnen en hun makers zijn nooit bijeen geweest tijdens één proeverij. Na het serieuze deel van deze dag, is er een informele receptie vanaf 15.00-bij Wine & Dine van Lou Borrani (om de hoek bij het Wereldmuseum). Daar wordt een bijzonder boek gepresenteerd, met 20 intrigerende, meeslepende verhalen over wijnen. Tien van mijn hand, tien van bevriende collega’s en relaties uit de wondere wijnwereld onder hen Nicolas Belfrage MW, Andrea Gabbrielli, Lotte Wolf, Charles Scicolone, Jan van Lissum, Tom Maresca en Magda van der Rijst. In het boek nu eens geen foto’s van ‘blote flessen’ maar afbeeldingen van ‘aan wijn gerelateerde kunst’.

Meer informatie: fred@fred-nijhuis.nl

 

Nieuwe site Proefschrift website deze zomer online

De mannen en vrouwen achter Proefschrift zijn druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe site voor het wijnblad Proefschrift. Volgens Jan van Lissum is de site ‘rond de zomer’ online. In de tussentijd zal de Thewinesite.nl worden gebruikt voor artikelen, proefverslagen, columns en reisverhalen. ‘Na 28 jaar besloten we dat het roer drastisch om moest’ vertelt van Lissum. ‘Actualiteit wordt ook bij wijn steeds belangrijker met een blad loop je gewoon continu achter de feiten aan. Mensen hebben behoefte aan snellere informatie, minder uitgebreid en met meer plaatjes. De nieuwe site wordt zo ontwikkeld dat we niet meer eindeloze lijsten van proefnotities geven, maar bijvoorbeeld alleen de top 10 en een paar opvallende wijnen van elke proeverij laten zien. Ook zal de site beeld gedreven zijn.’ Binnen The Wine & Food Association zullen de enige gedrukte uitgaven Proefschrift Jaargids Wijn en de Gault&Millau gids zijn.

 

Proeverij Amsterdam meets Languedoc

Op maandag 18 april 2016 organiseert het Conseil Interprofessionnel des Vins du Languedoc in Hotel Casa400 te Amsterdam in samenwerking met Perswijn Magazine de proeverij Amsterdam meets Languedoc. Er zullen uit de Languedoc ongeveer 30 wijnhuizen en wijnmakers aanwezig zijn. Deze dag is uitsluitend toegankelijk voor horeca, handel en pers. Voor aanmelding zie perswijn.nl

Reageer op dit artikel