nieuws

Aspergeseizoen van start op 16 april

Restaurant

Op donderdag 16 april start het aspergeseizoen van 2016. De asperge krijgt die dag veel media-aandacht en ook wordt de asperge-ambassadeur van 2016 bekend gemaakt.

Aspergeseizoen van start op 16 april

Traditiegetrouw is de opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. Ongeacht of er al eerder asperges worden gestoken, bijvoorbeeld vanwege goed weer.

De dag is erop gericht om het Nederlandse aspergeseizoen en het product asperge onder de aandacht te brengen

Onder regie van het Nederlands asperge centrum en in samenwerking met diverse partners wordt de Nationale opening gehouden. De opening maakt tevens onderdeel uit van de landelijke promotiecampagne. Dit jaar is de opening in Rotterdam, bij de SS Rotterdam.

Het aspergeseizoen is in Nederland vrij kort. De eerste stengels komen in de lente op. De oogst loopt normaal gesproken tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers. De meeste telers laten de plant dan met rust, zodat die weer voldoende op krachten kan komen voor het volgende seizoen.

Reageer op dit artikel