nieuws

Bij Hotspot Terroir in Leiden gaat vlees nog steeds per gewicht

Restaurant

In een van de twee historische pandjes op het oude slachthuisterrein verkopen de mannen van Terroir nog steeds het vlees per ons. Wat eigen investeerders, een beetje crowdfunding en een huurkoopdeal zorgden voor de realisering van het ‘droomproject’.

Bij Hotspot Terroir in Leiden gaat vlees nog steeds per gewicht
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant Leiden / Steakhouse Terroir

Merlijn van der Krogt (chef-kok, ex Kasteel Woerden) en Justus Brasem (gastheer/sommelier, ex The Jane) realiseerden twee dromen; een eigen restaurant en een unieke op maat gemaakte barbecue The Beast. ‘We hebben veel gehad aan adviezen van oud-collega’s en leveranciers’, vertelt Van der Krogt. ‘Dat, stevig onderhandelen en de buurt betrekken bij een crowdfundingactiezonder rente, maakte onze droom Terroir mogelijk’, zegt Brasem. De champagne heeft inmiddels meer dan 60 ambassadeurs opgeleverd, die bij inleg boven de €100 een eigen steakmes op naam, vermelding op de bbq en levenslang 10 procent korting op de rekening krijgen. Duurzaamheid staat bij de heren hoog in het vaandel. Alle vleesdelen worden benut. Zelfs de botten worden, nadat er bouillon van is getrokken, gebruikt in een creatief bloemstukje op de tafel.

 

Cijfers

30 Bloemstukjes met bot staan op tafel

80 Couverts binnen

9480 EURO binnengehaald met crowdfunding

62 Ambassadeurs

60 Maanden voor huurkoop meubilair met oude eigenaar

 

Steakhouse Terroir – Slachthuislaan 31 – Leiden

steakhouse-terroir.nl

Reageer op dit artikel