nieuws

Favoriete keukenhulp van Onno Klein Langenhorst: de kleine gaatjeslepel

Restaurant

Je kunt niet zonder in de keuken. De ene chef werkt alleen maar lekker met die bepaalde sous vide , terwijl de andere chef alleen maar kan snijden met het mes met een inscriptie van zijn liefje. Prijs en techniek doen er vaak niet toe. Onno Klein Langenhorst, de executive chef van het Volkshotel, over zijn liefde voor de kleine gaatjes lepel.

Favoriete keukenhulp van Onno Klein Langenhorst: de kleine gaatjeslepel
AMSTERDAM - Chef Onno Klein Langenhorst van Restaurant Canvas. DIEDERIK VAN DER LAAN

 

Onno Klein Langenhorst is sinds 2014 de executive chef van het Volkshotel in Amsterdam. Het hotel, in het oude pand van de Volkskrant,  omvat twee restaurants, Canvas en klein Canvas plus een bar & cafe voor broodjes en  een banqueting afdeling. Klein Langenhorst is ooit in de horeca terecht gekomen als afwasser bij het roemruchte ’t Deurtje in Ouderkerk aan de Amstel. Vervolgens werkte hij onder andere bij De Trechter (*) onder Jan de Wit, Restaurant Moerdijk, De Veiling en Harbour in Utrecht alvorens hij als chefkok bij Canvas van Het Volkshotel belandde.

Zijn persoonlijke favoriet in de keuken is de kleine gaatjeslepel. ‘Ik gebruik de kleine gaatjeslepel al meer dan 10 jaar en bescherm  en koester hem. Sinds de aanschaf heb ik altijd dezelfde lepel gehad, ik ben hem nog nooit kwijtgeraakt. Zodra ik in het hotel kom en omkleed gaat de lepel in mijn broekzak, dat is vaste prik. Zodra ik in de keuken ben gaat de lepel direct in een bakje met schoon water. Ik gebruik de lepel echt voor alles. Even wat omdraaien, iets proeven of de gaarheid meten. Maar het meest onmisbaar is de lepel bij het opmaken van de borden. Mijn koks hebben een rare opvatting van humor, als ik hem per ongeluk ergens laat liggen, verstoppen ze hem en dan moet ik toch eerlijk bekennen volgt er een vorm van lichte paniek. Voor mij is de gaatjes lepel heilig, ik laat hem echt door niemand anders gebruiken.’

 

 

Reageer op dit artikel