nieuws

Favoriete keukenhulp van Mark Sirag: de Pacojet

Restaurant

Je kunt niet zonder in de keuken. De ene chef werkt alleen maar lekker met die bepaalde sous vide, terwijl de andere chef alleen maar kan snijden met het mes met een inscriptie van zijn liefje. Prijs en techniek doen er vaak niet toe. Mark Sirag, de sous-chef van De Gieser Wildeman, over zijn liefde voor de Pacojet.

Favoriete keukenhulp van Mark Sirag: de Pacojet

Mark Sirag werkt al sinds 2005 bij de Gieser Wildeman. Ooit begonnen als kok bij een wegrestaurant beklom Sirag de weg naar de top in de keuken. Achtereenvolgens heeft hij gewerkt bij de Gravin van Buren, Chalet Royal en In de Rust Wat in Rotterdam alvorens hij de rechterhand werd van chef-kok René Tichelaar.

Mark heeft een voorkeur voor vele apparaten in de keuken maar binnen de Gieser Wildman is hij toch de ‘Pacojet’ kampioen. ‘Het mooie aan de Pacojet is dat je er alle kanten mee op kunt, je maakt er niet alleen in 2 minuten het meest perfecte zijdezachte ijs mee, maar ook groentes gaan perfect met het apparaat. Al die mooie purees kun je in een keer maken vervolgens vacumeren en perfect even bewaren, zodat je ook voor de volgende service voldoende voorraad hebt. Ik zou niet meer zonder kunnen. Voordeel van de Pacojet bij het ijsmaken is, dat je niet zoveel suiker in de compositie van het ijs hoeft te doen. Je hebt namelijk een stand waarop je het ijs compacter kunt kloppen zodat het ook bij gebruik van minder suiker er super uitkomt. Gebruik je een normaal ijsapparaat dan moet je vaak voor de service al het ijs maken en invriezen dat komt de kristallen van het ijs niet ten goede. Met de Pacojet maak je a la minute het ijs en net zo makkelijk met de persoonlijke favoriete smaak van de gast.’

Reageer op dit artikel