nieuws

Deelnemers gezocht voor kookwedstrijd Slag op de Schelde

Restaurant

Chef Hans Everse, Rutger en Jessica van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer en Gastronomisch Gilde Zeeland organiseren op 23 mei 2016 voor de tweede keer de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’.

Deelnemers gezocht voor kookwedstrijd Slag op de Schelde

De wedstrijd staat open voor chef of sous-chefs die op de Oosterschelde aan boord van de Denick II koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury waarin onder meer tweesterrenchefs Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

Deelnemers van hoog niveau
Zilt-E chef-kok en voorzitter van Gastronomisch Gilde Zeeland Hans Everse: ‘Vorig jaar hebben we deze wedstrijd voor chefs of sous-chefs nieuw leven ingeblazen en dat bleek een groot succes. Het deelnemersveld was van hoog niveau en we rekenen nu op nog meer aanmeldingen. We nodigen dan ook nadrukkelijk deelnemers uit heel Nederland uit om in te schrijven. Het prijzenpakket is met onder meer een reis naar Spanje, een MiniMax Big Green Egg en diners in sterrenrestaurants zeer de moeite waard.’

Denick II
We beschikken over de Denick II, een veel groter schip dan vorig jaar, waarop ruim 200 gasten mee kunnen varen. Aan boord maken de deelnemers een gerechtje waarin asperges en een product uit de Oosterschelde zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende drank presenteren. De deelnemers laten zich bijstaan door een commis en nemen een gastheer/gastvrouw mee die de gerechten en de dranken serveert en van uitleg voorziet.

Markt op de Schelde
De wedstrijd, die vorig jaar werd gewonnen door Jelle Conijn van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, kan worden bijgewoond door ruim 200 gasten, werkzaam in of voor de horeca. Zij kunnen tevens de op het schip aanwezige Markt op de Schelde met horeca-gerelateerde producten bezoeken, waar ze onder het genot van een hapje en een drankje kunnen netwerken.

 

Jury
De vakjury wordt gevormd door SVH Meesterkoks Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang**), Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve**), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) en sommeliers Mike Dooms (restaurant De Kromme Watergang**) en Paul Labruijère (Katseveer*) die de wijn-spijscombinaties beoordelen. Daarnaast is er een jury die de persprijswinnaar bepaalt. De hoofdprijs bestaat uit een driedaagse wijnreis van Vinos QuiXote naar Spanje, een bokaal, een diner in een sterrenrestaurant, een Le Nouveau Chef koksbuis, koksmessen van Wüsthof en een abonnement op Passion HI. De winnaar van de persprijs gaat naar huis met een MiniMax Big Green Egg, een diner in een sterrenrestaurant, een Le Nouveau Chef koksbuis, koksmessen van Wüsthof en een abonnement op Passion HI.

Inschrijven
Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden uitgenodigd om in te schrijven via Slag op de Schelde. Dat kan tot en met 13 maart 2016.  De receptuur van alle inschrijvers wordt blind beoordeeld zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 23 mei op de Oosterschelde te strijden.

Reageer op dit artikel