nieuws

Duitse sterrenchef Tim Raue kookt in Rijks

Restaurant

De Duitse topchef Tim Raue is op 18, 19 en 20 maart 2016 te gast in Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Samen met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij die dagen een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan.

Duitse sterrenchef Tim Raue kookt in Rijks
Tim Raue (foto Nils Hasenau)

Tim Raue (Berlijn, 1974) werd vorige week door de restaurantgids GaultMillau Duitsland voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn. Zijn restaurant Tim Raue in de Berlijnse wijk Kreuzberg is bekroond met twee Michelinsterren, 19 punten GaultMillau en staat nummer 52 in de wereldranglijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Aziatische touch
Raue staat met zijn geniale koppeling van Japanse productperfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. Daarin gelden als hoogtepunt zijn verfijnde klassiekers als Peking eend en Dongpo speenvarken. In Raue’s keuken komen verzadigingsproducten als rijst, pasta, melkproducten, gluten en witte suiker zelden voor.

Internationale chefs
Rijks, onlangs zelf toebedeeld met 16 Gault&Millau-punten, nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de chefs van het Rijks onder andere Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk) en André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan).

Op vrijdag 18 maart verschijnt een video-interview met Tim Raue en Joris Bijdendijk en in Misset Horeca 8 een uitgebreid interview met Tim Raue.

 

Reageer op dit artikel