nieuws

‘Een fractie meer besteed aan restaurants’

Restaurant

Consumenten hebben in januari een fractie meer uitgegeven aan onder meer restaurants, dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

‘Een fractie meer besteed aan restaurants’

De consumentenbestedingen dikten in de eerste maand van het jaar met 0,3 procent aan. Dat is de laagste stijging na oktober 2014. Er werd meer uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten, maar naast auto’s werden er minder huishoudelijke artikelen en kleding gekocht.

Aan voedings-en genotmiddelen werd 1 procent meer uitgegeven. Ook werd er bijna 1 procent meer besteed aan diensten. Naast aan restaurants, werd meer besteed aan woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan de kapper, en verzekeringen. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit, merkte het statistiekbureau op.

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de consumptie in maart ongunstiger dan in februari en januari.

Reageer op dit artikel