nieuws

Euro-Toques viert 30-jarig bestaan met ‘Het Keukenfeest’

Restaurant

Vanwege het 30-jarig bestaan van Euro-Toques Nederland vinden er in 2016 een aantal feestelijke acties plaats. Van 30 maart tot en met 30 april zal er in elk Euro-Toques restaurant Het Keukenfeest worden gehouden waarbij een menu geserveerd wordt voor een gereduceerde prijs.

Euro-Toques viert 30-jarig bestaan met ‘Het Keukenfeest’

De actie is een afgeleide van de internationale ‘Fête de la Cuisine’ van Euro-Toques Internationaal. Meer dan honderd restaurants doen mee aan de actieweek, waarin een speciaal menu of gerecht wordt gepresenteerd waarin zoveel mogelijk producten uit de omgeving worden gebruikt.

Euro-Toques
Euro-Toques is 30 jaar geleden door driesterrenchef Paul Bocuse in het leven groepen om een ‘een dam op te werpen’ tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de ‘Code van Eer’ mochten lid worden van Euro-Toques. In deze ‘Code van Eer’ is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

Reageer op dit artikel