nieuws

Frans sterrestaurant wordt volledig glutenvrij

Restaurant

Het Franse restaurant L’Auberge de la Feniere dat een Michelinster heeft, krijgt een volledig glutenvrije menukaart. Franse media spreken van een culinaire revolutie.

Frans sterrestaurant wordt volledig glutenvrij
Facebook

De dochter van chefkok Reine Sammut heeft coeliakie, een intolerantie voor gluten. Dochter Nadia die een opleiding volgde tot chemici startte samen met haar moeder een zoektocht naar mooie, glutenvrije ingrediënten om mee te koken, meldt nieuwssite AFP.

‘De basisingrediënten waren niet makkelijk te vinden’, zegt Nadia die over de hele wereld topkoks leert over de glutenvrije keuken. Bijvoorbeeld een mix van kastanje en quinoameel bleken mooie vervangende ingrediënten voor het gerecht van truffels in bladerdeeg. Voor het signature dessert  ‘Paris-Lourmarin’, een traditioneel ringvormig gebakje, werd pompoenmeel en amandelextract gebruikt. Het glutenvrije brood wordt er ook op bijzondere wijze gebakken; in bakjes van klei, zoals vroeger door de oude Egyptenaren werd gedaan.

Om zeker te weten dat hun ingrediënten glutenvrij zijn, zeggen moeder en dochter Sammut uitsluitend gebruik te maken van ingrediënten die 100 procent traceerbaar zijn. ‘Je moet weten wat je eet’, aldus Nadia.

Het restaurant, dat onderdeel is van een hotel dat door de Sammuts wordt gerund, biedt haar gasten nu een speciaal glutenvrij menu tegen gereduceerd tarief aan. Om gasten te overtuigen van de mooie glutenvrije keuken.

Reageer op dit artikel