nieuws

Hotspot Jansz. van het nieuwe Pulitzer

Restaurant

Restaurant Jansz is het eerste nieuwe zichtbare voorbeeld van de complete verbouwing van het nieuwe Pulitzer. Het vernieuwde hotel toont later dit jaar zijn nieuwe gezicht.

Hotspot Jansz. van het nieuwe Pulitzer
Jansz. in het Pulitzer hotel

Het nieuwe Jansz. is een beetje als ’17e eeuwse historie ontmoet hedendaags design’. Met 25 panden die een hotel vormen en 7 aparte ruimtes was dit wel een uitdaging voor de gerenommeerde  designer Jacu Strauss. Als voormalig senior designer bij Tom Dixon’s Design Research Studio heeft Strauss meerdere projecten geleid, inclusief Barbecoa voor Jamie Oliver, McCann Erickson’s hoofdkantoor in New York en de Mondrian in London. ‘De elegantie van Amsterdam wordt echt onderschat. Ik vind het heerlijk om mijzelf onder te dompelen in de stad en mij te laten inspireren voor het hotel en het restaurant’ zo vertelt hij.

Met als resultaat meerdere sferen in de verschillende eetruimten rondom de open keuken met een stijlmix van klassiek en modern.  Voeg daar ook nog een New Yorkse chef bij, met een top cv en je hebt een echte hotspot.Dat is Jansz. het restaurant van het nieuwe Pulitzer.

De naam Jansz. verwijst naar Volkert Janszoon, en rijke kopersmid uit de 17e eeuw die ooit een aantal van de panden liet bouwen waar het restaurant nu in huist. De entree, een voormalig apotheek inclusief een verzameling originele apothekersflesjes, brengt je gelijk naar dit verleden. De open keuken is het middelpunt van het restaurant en nu voornamelijk in gebruik als pas. De echte productie gebeurt in de keuken in de kelder, waar de gerechten met twee liften naar boven gaan om verder gedresseerd te worden. De New Yorkse chefkok Cassidy Hallman heeft een Aziatische achtergrond en een verleden bij topzaken als Bouley, Momofuku en Gelso & Grand.

‘Onze toekomst ligt in ons verleden’, zegt general manager Alexander van Gastel. ‘We willen dicht bij onze oorsprong blijven en de geschiedenis en erfgoed van de grachtenpanden omarmen. Het hotel is een labyrint van geheimen en verrassingen en dat maakt Pulitzer Amsterdam en Jansz uniek.’

 

Reageer op dit artikel