nieuws

Inschrijving voor beste Jonge Chef van de Wereld sluit bijna

Restaurant

S.Pellegrino gaat opnieuw op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Na het succes van de eerste editie, waarbij meer dan 3.000 aanvragen werden ingediend, wordt nu de S.Pellegrino Young Chef 2016 gelanceerd. Inschrijven kan tot 31 maart.

Inschrijving voor beste Jonge Chef van de Wereld sluit bijna

Aanmelden kan via:  www.finedininglovers.com. Met het initiatief wil drankenproducent S.Pellegrino opkomende talenten ondersteunen.  De Ierse chef Mark Moriarty, winnaar van de 2015 editie, zegt: ‘Ik ben blij en vereerd met de titel S. Pellegrino Young Chef 2015. De reis was een onvergetelijke en eenmalige ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb zoveel fantastische koks ontmoet.’

De jonge chefs mogen niet ouder zijn dan 30 jaar en hebben ten minste één jaar werkervaring  in een restaurant als chef, sous chef of chef de partie. De jury van de S.Pellegrino Young Chef 2016  bestaat ​​uit een culinaire meesters, zoals David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne en Roberta Sudbrack. De wereldwijde competitie bestaat uit verschillende fasen.

Alle kandidaten worden vervolgens verdeeld in twintig regio’s op basis van hun geografische oorsprong. In april 2016 worden de tien regionale kandidaten geselecteerd op basis van de volgende punten: ingrediënten, vaardigheden, vindingrijkheid , schoonheid  en de boodschap. Zij gaan door naar de regionale finale die op 23 mei 2016 plaatsvindt in Antwerpen. In de Benelux regio bestaat de jury uit; David Martin, Filip Claeys, Giovanni Bruno, Tim Boury, Illario Mosconi en Hans van Wolde van het Nederlandse tweesterren restaurant Beluga.

Finale

Eind augustus 2016, worden de twintig beste regionale jonge chefs uit elke regio aangekondigd als de officiële finalisten. Elke finalist wordt toegewezen aan een ‘Mentor Chef”, één van de leden van de regionale jury. Op 13 oktober 2016 verzamelen de lokale finalisten zich in Milaan voor de laatste fase die zal bestaan uit een tweedaagse intensieve kookwedstrijd. De winnaar is de S.Pellegrino Young Chef van 2016!

Reageer op dit artikel