nieuws

Jonnie Boer voorlopig niet naar Dubai

Restaurant

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije*** in Zwolle openen voorlopig geen restaurant in Dubai. De komende drie jaar krijgen de ondernemers geen alcoholvergunning. Plan was om al dit voorjaar een restaurant te openen in Dubai, zo zei Jonnie Boer eerder tegen Misset Horeca, maar nu de alcoholvergunning uitblijft, schrapen Jonnie en Thérèse Boer hun restaurantplannen. 

Jonnie Boer voorlopig niet naar Dubai
Jonnie Boer van De Librije

Het echtpaar van het driesterrenrestaurant in Zwolle zou in Dubai een restaurant beginnen. ‘Maar de overheid daar heeft bepaald dat er de komende drie jaar geen alcoholvergunning wordt afgegeven’, aldus Thérèse Boer tegen De Stentor.

‘De bedoeling was dat de projectontwikkelaar waarmee we in zee zijn gegaan, daar een gebied zou ontwikkelen met meerdere restaurants als het onze. Maar als we daar geen wijn bij mogen schenken, houdt het voor ons op.’

Nieuw plan voor De Librije?

Niet dat een buitenlandavontuur er nu helemaal niet meer in zit. Het is de vraag of, waar en op welke termijn een nieuw plan om de hoek komt kijken. ‘We hebben in principe een contract met de ontwikkelaar getekend’, zegt chef Boer. ‘En er staat een heel team te trappelen. Maar het scheelt nogal of er over twee maanden of pas over een half jaar iets nieuws aan de horizon verschijnt. Wie weet wat sommigen uit dat team dan al op hun weg hebben gevonden.’

Boer was eind vorig jaar vrij zeker van zijn plannen. ‘Het gaat zeker gebeuren,’ zei hij destijds tegen Misset Horeca. ‘De financiering is rond en twee mensen uit mijn team, een echtpaar, gaan het restaurant in Dubai runnen.’ Een locatie wilde hij destijds nog niet noemen vanwege die alcoholvergunning die nog afgegeven moest worden.

Reageer op dit artikel