nieuws

Julius Jaspers nieuwe chef rijdend Rail Restaurant

Restaurant

Julius Jaspers gaat in zijn rol als nieuwe chef-kok van Panorama Rail Restaurant in een rijdende trein koken. ‘Een jongensdroom.’

Julius Jaspers nieuwe chef rijdend Rail Restaurant

Vanaf 1 april begint het nieuwe seizoen en starten de dinerritten. Tijdens de reis hebben gasten uitzicht op de Nederlandse steden, polders en natuur. Panorama Rail Restaurant bestaat uit drie gemoderniseerde rijtuigen uit de zestiger jaren, waaronder twee restauratiewagons en een panoramarijtuig. Het restaurant wordt voortgetrokken door een 65-jarige elektrische locomotief en reed op 21 augustus 2015 zijn eerste officiële rit.

Jongensdroom

Jaspers, bekend als tv-kok en tevens eigenaar van de Amsterdamse restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy, ziet in Panorama Rail Restaurant een jongensdroom waarheid worden. ‘Ik ben altijd al gek geweest op treinen. Mijn visie op koken, smart cooking, is bovendien heel toepasselijk voor het koken in een trein. Alles draait om een goede voorbereiding.’

Vernieuwing

Luc Peulen, managing director van het treinrestaurant: ‘De komst van Julius past bij onze vernieuwing. Het restaurant is een bijzondere manier om uit eten te gaan en daar is veel vraag naar.
Met de komst van Jaspers is ook het menu vernieuwd en is de keuze uit wijnen verbeterd. Ook zal de restauranttrein voortaan op vrijdag- en zaterdagavond gaan rijden.

De rondrit

Tijdens de wekelijkse aaneengesloten rondritten van een kleine drie uur, over het spoor van Amsterdam Centraal via Gouda, Rotterdam, Den Haag en Haarlem, door het Groene Hart en de bollenvelden, krijgen reizigers een viergangen menu geserveerd in een unieke trein. Maar het is ook mogelijk de trein exclusief af te huren en een eigen route over het spoor te laten rijden.

Reageer op dit artikel