nieuws

Koks, patissiers en hotelmedewerkers in spe strijden in ‘Skills Heroes The Finals’

Restaurant

157 finalisten zijn donderdag begonnen met de eerste wedstrijddag van ‘Skills Heroes The Finals’. De finale van de nationale kampioenschappen voor jonge vakmensen in het mbo duurt drie dagen. 56 mbo-scholen doen dit jaar mee in 34 vakrichtingen, waaronder kok, patissier, hotelreceptionist en gastheer.

Koks, patissiers en hotelmedewerkers in spe strijden in ‘Skills Heroes The Finals’
skillsheroes.nl

Tijdens ‘Skills Heroes The Finals’ strijden zo’n 150 mbo’ers om te bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied. Van schilders, kappers en modeontwerpers tot koks. Op 19 maart is de prijsuitreiking.

In de ‘Topchef Challenge’ gaan leerlingen zelf aan de slag in de keuken. De koks koken een driegangendiner voor zes personen, iedere dag wordt gewerkt aan ander thema. De beste kok wint een iPad. Gastheren en gastvrouwen dekken vervolgens de tafel in en serveren de gerechten van de chefs uit.

Meerdere winnaars kunnen zich, als ze aan de gestelde voorwaarden voldoen, kwalificeren voor deelname aan EuroSkills 2016, het EK voor beroepen van 1 tot en met 3 december 2016 in Göteborg, Zweden.

Reageer op dit artikel